Annonce

Annonce

Æg på samlebånd

Midt- og Vestjyllands Politi går ikke videre med sagen mod fire ægproducenter, da der ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart.

Politikreds dropper sag mod ægproducenter

De mange brystbensbrud hos høner fik sidste år Veganerpartiet til at politianmelde producenterne i de enkelte politikredse. Nu har den første politikreds så truffet en beslutning i sagen.

De mange brystbensbrud hos æglæggende høner fik i november Veganerpartiet til at melde ægproducenterne til politiet i de politikredse, hvor producenterne hører hjemme.

Nu har Midt- og Vestjyllands Politi som den første kreds vurderet sagerne mod fire lokale landmænd og stoppet efterforskningen. Det skriver politiken.dk.

Politiets begrundelse er, at der 'ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart', og den henviser til Fødevarestyrelsen, der har lavet en veterinærfaglig vurdering.

Styrelsen vurderer, at bruddene udgør et væsentligt dyrevelfærdsproblem, men at den enkelte producent ikke kan identificere høner med brud, da deres adfærd virker normal, og ikke kan pålægges ansvar for at påføre lidelserne med vilje. Samtidig nævner den, at branchen arbejder på at finde en løsning.

Veganerpartiet overvejer nu, om man vil påkære afgørelsen til statsadvokaten. Partiets politiske ordfører, Michael Monberg, mener ifølge politiken.dk, at der i svaret tages hensyn til producenterne frem for dyrene, og partiet er også uenigt i, at landmændene ikke gør noget aktivt for at påføre dyrene smerte, idet problemet har været kendt i længere tid.

Flere artikler fra samme sektion

Landbrugsstyrelsen politianmelder økolog efter kastration af grise

I otte tilfælde havde Trine Sund Kammersgaard givet den obligatoriske lokalbedøvelse ved kastration af smågrise, efter at ordineringerne var udløbet. Derfor er hun nu blevet politianmeldt. Fødevarestyrelsen overvejer en ændring af reglerne.

19-05-2022 8 minutter Svin,   Økologiregler

Dyrlægen skal konstatere, at grisen er en han, før økologen må kastrere

Økologiske svineproducenter må ikke kastrere smågrise selv, medmindre dyrlægen har konstateret, at grisen er en hangris først. Hos Trine Sund Kammersgaard frustrerer reglerne, der koster op mod 85.000 kr. om året i dyrlægeregninger.

16-05-2022 5 minutter Svin,   Dyrevelfærd

Drivgangene er den største udfordring for klovsundheden

Klovsundheden betyder meget for koens velfærd, og ifølge en specialist er det drivgangene, som er den største udfordring for økologerne. Man kan dog gøre meget for at forebygge skader.

14-05-2022 5 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg,   Afgræsning